Nerds playground

Voor vakneuroten, lichaamskenners en geïnformeerde gebruikers

"Zo simpel als het op de homepage staat is het toch niet? Ik bedoel, wat is zitten eigenlijk precies? Hoe zit ons zittende lichaam in elkaar? Wat is Intrinsic Motion? Waarom werkt nou juist die STiT zo goed? En hoe kan de STiT de oplossing voor iedereen zijn, terwijl iedereen anders is?"
Kijk! Mooie vragen! Welkom nerd! ;-)

Wat ís zitten eigenlijk?

Wat ís zitten eigenlijk?

Zitten. Wat ís het nou eigenlijk? Heb jij er wel is over nagedacht? Bijna altijd als we de vraag stellen, beginnen mensen over een stoel in plaats van over het zitten zelf. Ik loop nu een jaar of drie rond in de zitwereld en ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… we weten niks tot weinig over zitten. Met LavaBird, en met jou, gaan we daar verandering in brengen.
Oval 2 Copy 2 Created with Sketch.

Intrinsic Motion: een introductie

Intrinsic Motion: een introductie

Wat is de kern van de kijk van LavaBird op zitten? Intrinsic Motion. Maar wat bedoelen we nou precies met Intrinsic Motion? Waarom is het zo verrekte belangrijk dat we ons bewust zijn van onze Intrinsic Motion? En als we het over zitten hebben, dat stoelontwerpers zich er bewust van zijn? Dat leg ik uit aan de hand van… een wolkenkrabber.
Oval 2 Copy 2 Created with Sketch.

“It is the same with people as it is with riding a bike. Only when moving can one comfortably maintain one’s balance.” - Albert Einstein

Alles wat je nooit over de STiT wilde weten

Alles wat je nooit over de STiT wilde weten

Waarschijnlijk ben je tot nu toe prima door het leven gekomen zonder ook maar één gedachte aan de STiT gewijd te hebben. Laat staan dat je er prangende vragen over hebt gehad. Maar nu… nu wil je er vast alles over weten. In dit artikel duik ik tot in de krochten van de STiT, om in ieder geval alles wat ik erover weet met je te delen. 
Oval 2 Copy 2 Created with Sketch.

“If a designer thinks gravity is the enemy, he/she will design chairs like bags to hold our collapsed structures.” - Galen Cranz

Zitten en hardlopen: een slecht huwelijk?

Zitten en hardlopen: een slecht huwelijk?

Waarom hebben veel mensen die zowel fanatiek hardlopen als veel zitten vaak lichamelijke klachten? En hoe kan het dat we regelmatig van hardlopers horen dat ze veel minder last hebben van hun onderrug, heupen en/of bekken sinds ze op de STiT zitten? We duiken de wonderlijke wereld van de subtiele spiertjes in. 
Oval 2 Copy 2 Created with Sketch.