LavaBird.nl - FAQ

Hoe werkt de verzending en wat is de levertijd?

De STiT wordt in Nederland gratis bezorgd. Gemonteerd in een stevige verpakking. Wij maken hiervoor gebruik van de diensten van PostNL. Indien op voorraad, streven we ernaar de bestelling binnen vijf werkdagen te versturen. Je ontvangt vervolgens van ons de track & trace code van PostNL, zodat je weet wanneer je de STiT kan verwachten. Sinds kort verzenden we de STiT ook naar Belgie, hiervoor gebruiken wij de diensten van DPD.

Is de STiT in andere landen leverbaar?

Nee, op dit moment is de STiT alleen in Nederland en België leverbaar. Woon je in het buitenland en kan je echt niet zonder een STiT. Stuur even een mailtje naar info@lavabird.nl en wellicht kunnen we iets voor je betekenen.

Hoe werkt de dertig dagen testperiode en hoe stuur ik de STiT terug?

De STiT is dertig dagen te testen. Zorg dat je wat tijd neemt om tijdens de testperiode de video’s op de MySTiT-pagina te kijken. Als de STiT het ‘m voor jou niet is, kan je de STiT in de eerste week na deze periode nog gratis terugsturen. Dit doe je door een mail te sturen naar retour@lavabird.nl, vervolgens krijg je van ons de instructies en een verzendlabel toegestuurd. Je dient de STiT in de tijdelijke doos, met daarop het verzendlabel, af te geven bij een servicepunt. Na ontvangst van de STiT storten wij het aankoopbedrag binnen vijf werkdagen terug op je rekening.

Wat als de kleur die ik wil niet direct leverbaar is?

Je kunt je STiT gewoon bestellen, alleen je moet er iets langer op wachten. Meestal weten we ongeveer wanneer we nieuwe onderdelen binnenkrijgen. We vermelden dan de datum waarop we verwachten jou je STiT te sturen erbij. Als we nog niet weten wanneer we de nieuwe onderdelen binnen krijgen, staat er geen leverdatum. Je kan een preorder plaatsten en we houden per mail op de hoogte van de vorderingen.

Wat is de juiste hoogte om de STiT te gebruiken?

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je bureau verstelbaar is, dus dat je daar geen rekening mee hoeft te houden. De juiste hoogte van de STiT is de hoogte die het beste werkt voor jou. De hoogte waarop jij lekker ontspannen in balans zit. Probeer eerst de STiT eens zo in te stellen dat je bovenbeen vanaf je heup net iets afloopt richting de knieën en ga vanaf daar spelen met en ontdekken wat voor jouw lichaam en werk het lekkerste werkt. Check ook zeker even de video’s op de MySTiT-pagina. Als je een STiT hebt gekocht, vind je hier na inloggen nog meer video’s die je helpen bij het zitten.

Rechtop zitten op de STiT kost veel moeite, wat kan ik hieraan doen?

Ons lichaam is gewend geraakt aan het zitten in een traditionele stoel, waardoor we niet meer gewend zijn om zelf te zitten. We geven ons als het ware over aan de stoel. Daarom kost het zitten op de STiT voor sommige mensen moeite. Ons advies: geef het wat tijd, kijk de video’s en probeer zo ontspannen mogelijk je balans te vinden. Je zal merken, dat dit steeds makkelijker gaat. Geef niet op! Kom je er zelf niet uit, neem dan contact met ons op.

Bij het gebruik van de STiT word ik moe en/of doet mijn lichaam pijn. Wat gaat er mis?

In de meeste gevallen komt dit omdat je lichaam niet meer gewend is om te zitten en weer even wakker geschud moet worden. Maak je dus geen zorgen! Blijf spelen met je balans en bekijk onze MySTiT-videos. Is de pijn ernstig of aanhoudend? Overweeg dan contact op te nemen met je huisarts om te kijken of er iets anders aan de hand is.

Verhelpt de STiT mijn lichamelijke klachten?

De STiT is de meest elementaire oplossing om in balans te zitten. Het brengt je het dichtst bij je Intrinsic Motion, bij je natuurlijke balans, waardoor een hoop zitgerelateerde klachten sterk verminderen of verdwijnen. De STiT is geen wondermiddel dat voor iedereen alle lichamelijke klachten oplost. Het is een belangrijke zet in de juiste richting, maar jij en jouw lichaam zullen het moeten doen. Heb je complexere aan zitten gerelateerde klachten? Neem dan contact met ons op.