FAQ

De STiT wordt in Nederland en België gratis bezorgd. Gemonteerd in een stevige verpakking. Wij maken hiervoor gebruik van de diensten van PostNL (DPD voor België). Indien op voorraad, streven we ernaar de bestelling binnen twee werkdagen te versturen. Je ontvangt vervolgens van ons de track & trace code van PostNL, zodat je weet wanneer je de STiT kan verwachten.

Nee, op dit moment is de STiT alleen in Nederland en België leverbaar. Woon je in het buitenland en kan je echt niet zonder een STiT. Stuur even een mailtje naar info@lavabird.nl en wellicht kunnen we iets voor je betekenen.

Ja, als je de STiT zakelijk aanschaft vanuit België bent u vrijgesteld van Nederlandse BTW. We kunnen dit handmatig doen, nadat we je Belgische BTW nummer hebben gecontroleerd. Mail je bedrijfsgegevens naar info@lavabird.nl. Met daarbij de kleur(en) STiT(s) die je wilt aanschaffen. Vervolgens krijg je een link toegestuurd, waarmee je de aankoop kan voldoen.

De STiT is dertig dagen te testen. Zorg dat je wat tijd neemt om tijdens de testperiode de video’s op de MySTiT-pagina te kijken. Als de STiT het ‘m voor jou niet is, kan je de STiT in de eerste week na deze periode nog gratis terugsturen. Dit doe je door een mail te sturen naar retour@lavabird.nl, vervolgens krijg je van ons de instructies en een verzendlabel toegestuurd. Je dient de STiT in de tijdelijke doos, met daarop het verzendlabel, af te geven bij een servicepunt. Na ontvangst van de STiT storten wij het aankoopbedrag binnen vijf werkdagen terug op je rekening.

Het kan gebeuren dat mails van ons in de SPAM terecht komen. Check dus eerst even je SPAM. Mocht je ook daar onze mails niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op.

Je kunt je STiT gewoon bestellen, alleen je moet er iets langer op wachten. Meestal weten we ongeveer wanneer we nieuwe STiTs binnenkrijgen. We vermelden dan de datum waarop we verwachten jou je STiT te versturen erbij. Of volg ons op Instagram (@lavabirdsitting), waar we nieuwe voorraad zullen aankondigen.

Ons lichaam is gewend geraakt aan het zitten in een traditionele stoel, waardoor we niet meer gewend zijn om zelf te zitten. We geven ons als het ware over aan de stoel. Daarom kost het zitten op de STiT voor sommige mensen moeite. Ons advies: geef het wat tijd, kijk de video’s en probeer zo ontspannen mogelijk je balans te vinden. Je zal merken, dat dit steeds makkelijker gaat. Geef niet op! Kom je er zelf niet uit, neem dan contact met ons op.

In de meeste gevallen komt dit omdat je lichaam niet meer gewend is om te zitten en weer even wakker geschud moet worden. Maak je dus geen zorgen! Blijf spelen met je balans en bekijk onze MySTiT-videos. Is de pijn ernstig of aanhoudend? Overweeg dan contact op te nemen met je huisarts om te kijken of er iets anders aan de hand is.

De STiT is de meest elementaire oplossing om in balans te zitten. Het brengt je het dichtst bij je Intrinsic Motion, bij je natuurlijke balans, waardoor een hoop zitgerelateerde klachten sterk verminderen of verdwijnen. De STiT is geen wondermiddel dat voor iedereen alle lichamelijke klachten oplost. Het is een belangrijke zet in de juiste richting, maar jij en jouw lichaam zullen het moeten doen. Heb je complexere aan zitten gerelateerde klachten? Neem dan contact met ons op.

In de laatste zes weken van de zwangerschap niet, omdat je bekken dan weker wordt. Daarvoor is het geen probleem, en ervaren veel zwangere vrouwen de STiT juist als fijner dan een traditionele bureaustoel, omdat ze minder in een hoek geduwd worden en hun lichaam meer ruimte heeft. Ook traint de STiT je om meer 'bij je bekken te zijn'. Hier vertrouwd mee te zijn, hier sterker te worden, en hier te leren ontspannen. Allemaal heel zinnig in de aanloop naar een bevalling. Heb je bekkenproblemen? Dan zou het kunnen dat de STiT hierbij kan helpen, maar voorzichtigheid is dan wel geboden. Neem bij twijfel even contact met ons op of met je huisarts op.