We stonden in de Happinez!

We stonden in de Happinez!

In maart dit jaar stuurde ik een mailtje naar de Happinez. Geen idee hoe dat soort dingen werken in de mediawereld, maar ik dacht: we moeten ergens beginnen. En het was onze inschatting dat de lezers van de Happinez door hun manier van kijken naar de wereld, onze kijk op zitten makkelijk zouden oppakken.

Dus ik schoot die mail eruit (ik heb de mail helemaal onderaan in deze blog gezet, mocht je het grappig vinden om te lezen wat ik stuurde). En ja hoor! Ze reageerden enthousiast, en een paar maanden later zouden we in de extra dikke zomeruitgave (Happinez 5-2020) komen te staan.

Vlog
Ramon en ik besloten op de dag dat hij in de winkel zou moeten liggen, in de auto te springen. Dat zie je hier:Dat hielp weer heel wat mensen op weg naar een nieuwe zitervaring, dus Happinez, bedankt!

Insta
Ow, en check onze Insta @lavabirdsitting voor wat leuke beelden van het artikel. Niet vergeten direct ff te volgen, ja toch.


De mail waarmee het begon

Onderwerp: geboren om te zitten

Hallo redactie,

Zou ik wat mogen vragen? Ik heb geen idee hoe zoiets werkt, dus ik dacht, ik trek gewoon de stoute schoenen aan. Denken jullie dat het leuk is om in jullie blad iets met ons te doen?

LavaBird is een startup met een compleet andere kijk op zitten dan de gevestigde orde. Misschien is onderstaande voor jullie gesneden koek, of misschien denk je juist, 'waar heeft hij het over, ik dacht dat zitten gewoon zitten was' :-).

Als ik het even zwart-wit uitleg:

Van nature kan iedereen prima zitten. Kijk maar eens naar een peuter: die zit, zonder dat iemand 'm zitles hoeft te geven op den duur uit zichzelf perfect ontspannen en in een mooie houding op de grond. Zonder stoel. Ik ben nu 34, en ik kan dat niet meer. Net als bijna iedereen die ouder wordt. Hoe kan dat?

We verleren het zitten, omdat we van kleins af aan leren om in doorsnee stoelen te zitten. En doorsnee stoelen forceren je lichaam in hoeken van negentig graden en ondersteunen je op zo'n manier dat je lichaam steeds meer z'n intrinsieke zitcapaciteiten vergeet.

In dit filmpje geven we daar ook woorden aan, met een koppeling aan de emotionele kant hiervan.

Op verschillende manieren willen we met LavaBird die intrinsieke zitcapaciteiten (Intrinsic Motion, zoals wij het noemen) in de mens weer wakker schudden. Door mensen met nieuwe info stapje voor stapje te prikkelen anders te leren kijken naar zitten, en met onze producten. Ons eerste product is de STiT. Een 'balanskruk' waar er wel meer van op de markt zijn, met twee verschillen:

1. Twee bewegingspunten (op de grond en direct onder de zitting) benaderen zo dicht mogelijk de bewegingspunten die we gewend zijn als we staan/lopen (voeten verplaatsen op de grond, onze bekken beweegt mee en van daaruit blijft ons lichaam in balans). Veel andere producten brengen wel een balansspel in, maar dat balansspel staat vaak te ver af van onze natuurlijke balans.
2. Hij ziet er gewoon lekker uit. En bij veel ergonomische producten is dat helaas niet zo. De STiT zou je zelfs gewoon ergens in je woonkamer kunnen hebben staan, maar de gemiddelde bureaustoel past vaak niet in zo'n setting. In een tijd van thuiswerken is t misschien extra fijn dat het wel lekker in je huis past.

Alle kleuren STiT (oké zonder zwart dan)

Onze overtuiging en ervaring is: als mensen op een natuurlijke manier spelen met hun balans, en ze vinden ontspanning in het zitten, dan heeft dat een positief effect op hoe ze werken en leven. Leven vanuit ontspannen balans, ook letterlijk vanuit je lichaam, is zo krachtig. Veel mensen zijn het contact met hun lichaam kwijtgeraakt, en wij hopen ze weer een stapje richting luisteren naar hun lichaam te kunnen helpen. Ik zie daarom ook een duidelijke connectie met jullie. We willen wegblijven van de standaard kantoorcommunicatie.

Nou, ik hoop dat dit enigszins sence maakt :). We zouden het leuk vinden om eens te connecten. Frank Tilman (door ons wel eens plagend de zitprofessor genoemd) is de brains achter dit alles. Met tientallen jaren ervaring in zowel de lichaams- als de productkant, en in samenwerking met het Duitse Löffler, is de STiT geboren. De website lavabird.nl waarop je de STiT kunt vinden is net live. Ook vind je hier een groeiende collectie kennis over onze andere kijk op zitten.

Bijvoorbeeld deze drie artikelen:

- Wat ís zitten eigenlijk
- Intrinsic Motion: een introductie
- Alles wat je nooit over de STiT wilde weten

Ik heb geen idee hoe jullie met dit soort dingen omgaan. Of jullie openstaan voor items over producten/bedrijven, of dat dit automatisch een advertentie oid zou moeten zijn? We zijn op dit moment nog niet zo geïnteresseerd in een advertentie, omdat we voor nu geen reclame willen maken, maar kennis willen delen.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie! 

Vriendelijke groet vanaf m'n thuiswerkplek ;-),

--
Martin van Diggele

Terug naar blog