STiT artbox

Een doos ligt vaak al snel in de prullenbak, terwijl er serieuze energie en grondstoffen zijn gestoken in de productie ervan. Het is geen prul, het is een belangrijk onderdeel van het geheel. 

De STiT artbox

Om dat te benadrukken is elke STiT-doos uniek. Voor elke honderd dozen die we laten maken, krijgt een nieuwe kunstenaar volledig de vrije hand in het maken van een artwork.

Elke doos krijgt bovendien een uniek doosnummer mee. Het eerste getal staat voor de serie waar jouw artbox deel van is, het tweede getal staat voor welke doos van de honderd in die serie, jij hebt. Dus heb je doos 5 - 31, dan is jouw door onze 5e samenwerking met een kunstenaar, en heb je de 31e van de in totaal 102 dozen (101 gaat naar de kunstenaar, 102 houden wij). 

Elke doos een min of meer uniek kunstwerkje dus, dat misschien zelfs wel een plek aan de muur verdient. 

NFT

Het artwork verkopen we bovendien als NFT. Ook hiervoor geldt dat de kunstenaar zelf kiest waar de opbrengsten heen gaan.

Kunstenaar 1: Idris van Heffen

Voor ons geen onbekende. Misschien heb je zijn werk al gezien op andere plekken op onze site, zoals in deze Liberation Story waarin we in een interview met Idris de diepte in duiken.

We zijn nogal gecharmeerd van zijn werk. Het is een ode aan primaire kleuren, de kinderlijkheid in ons, de simpele vormen, en de balans.

Artbox 1: Jungle Fever.

Idris creëert het liefst werk dat raakt aan de thema's natuur of wetenschap. Hij is altijd op een zoektocht naar wat een duurzame manier is voor de mens om zich te verhouden tot de aarde. Hij zag een raakvlak met LavaBird, omdat we met de STiT teruggaan naar de primaire mens: een mens die van nature, zonder poespas, ontspannen in balans zit.

Dat teruggaan naar hoe het ooit was, was voor hem de aanzet voor de eerste officiële LavaBird Artbox! Hieronder een kleine preview, het kunstwerk is 184cm bij 63cm groot.

Jungle Fever is ook als NFT verkrijgbaar. De LavaBird Artbox collectie vindt je hier op OpenSea. 

 

Over Idris

Idris is onder andere bekend van een lopende samenwerking met Trouw. Vanuit Studio Iedman kwam zijn werk onder meer terecht in communicatie-uitingen van Mercedes=Benz, Eneco, ING en het van Gogh Museum.

Als docent was hij verbonden aan de Willem de Kooning Academie, en met mede-illustrator en -ondernemer Mielo Power richtte hij in 2013 Studio Makii op waarmee hij onder andere in Volkskrant Magazine en Linda stond.

Met Makii maken ze creatieve en innovatie kinderproducten voor consumenten en onder andere Rijksmuseum, FC Liverpool, HEMA en Londen Transport Museum.

Studio Iedman - Makii - www.idrisvanheffen.nl - Idris zijn Instagram

Oval 2 Copy 2 Created with Sketch.