Een doos ligt vaak al snel in de prullenbak, terwijl er serieuze energie en grondstoffen zijn gestoken in de productie ervan. Het is geen prul, het is een belangrijk onderdeel van het geheel.
De STiT artbox
Om dat te benadrukken is elke STiT-doos uniek. Elke honderd dozen krijgt een andere kunstenaar volledig de vrije hand in het maken van het artwork.
Elke doos krijgt bovendien een uniek doosnummer mee. Het eerste getal staat voor de serie waar jouw artbox deel van is, het tweede getal staat voor welke doos van de honderd in die serie, jij hebt. Dus heb je doos 5 - 31, dan is jouw door onze 5e samenwerking met een kunstenaar, en heb je de 31e van de in totaal 102 dozen (101 gaat naar de kunstenaar, 102 houden wij).
Elke doos een min of meer uniek kunstwerkje dus, dat misschien zelfs wel een plek aan de muur verdient.
NFT
Het artwork verkopen we bovendien als NFT. Ook hiervoor geldt dat de kunstenaar zelf kiest waar de opbrengsten heen gaan.
Kunstenaar 2: Debby van Adrichem
Debby van Adrichem werkt met een voelbare vriendelijkheid, energie en nieuwsgierigheid vanuit haar atelier en galerie in Amsterdam. Het werk van Debby van Adrichem laat je verstillen. Ze creëert balans, spanning en diepte door lijnen, vlakken en materialen te combineren, geïnspireerd door natuurlijke verschijnselen; de neerwaartse lijnen van de zwaartekracht en de vergankelijkheid; de opwaartse lijnen van de groei en de kracht; het licht en de schaduwen die ontstaan door de zon.
Artbox 2: Faces Unknown.
De gezichten die je ontmoet, geef je een eigen invulling. Een invulling op basis van je eigen ervaringen, denkbeelden en interpretaties. Hoe jij een gezicht ziet is voor een ander onbekend, en zo ontstaan er talloos veel interpretaties van één gezicht. Met de serie Faces Unknown probeert Debby van Adrichem met lijnen en vlakken een beeld te vermenselijken zonder zich te houden aan de wetten van een gezicht, waarna jij, de kijker, er weer een eigen, voor de kunstenaar onbekende invulling aan kan geven.
Meer van haar werk zien? Check haar website, @debbyvanadrichem op insta of bezoek haar atelier en galerie aan de Ruyschstraat 66h in Amsterdam.
Kunstenaar 1: Idris van Heffen
Voor ons geen onbekende. Misschien heb je zijn werk al gezien op andere plekken op onze site, zoals in deze Liberation Story waarin we in een interview met Idris de diepte in duiken.
We zijn nogal gecharmeerd van zijn werk. Het is een ode aan primaire kleuren, de kinderlijkheid in ons, de simpele vormen, en de balans.
Artbox 1: Jungle Fever.
Idris creëert het liefst werk dat raakt aan de thema's natuur of wetenschap. Hij is altijd op een zoektocht naar wat een duurzame manier is voor de mens om zich te verhouden tot de aarde. Hij zag een raakvlak met LavaBird, omdat we met de STiT teruggaan naar de primaire mens: een mens die van nature, zonder poespas, ontspannen in balans zit.
Dat teruggaan naar hoe het ooit was, was voor hem de aanzet voor de eerste officiële LavaBird Artbox! Het kunstwerk is 184cm bij 63cm groot.
Jungle Fever is ook als NFT verkrijgbaar. De LavaBird Artbox collectie vindt je hier op OpenSea.
Over Idris
Idris is onder andere bekend van een lopende samenwerking met Trouw. Vanuit Studio Iedman kwam zijn werk onder meer terecht in communicatie-uitingen van Mercedes=Benz, Eneco, ING en het van Gogh Museum.
Als docent was hij verbonden aan de Willem de Kooning Academie, en met mede-illustrator en -ondernemer Mielo Power richtte hij in 2013 Studio Makii op waarmee hij onder andere in Volkskrant Magazine en Linda stond.
Met Makii maken ze creatieve en innovatie kinderproducten voor consumenten en onder andere Rijksmuseum, FC Liverpool, HEMA en Londen Transport Museum.
Studio Iedman - Makii - www.idrisvanheffen.nl - Idris zijn Instagram